posted by on categoriques

Comentaris tancats a La IV TROBADA D’ESTUDIANTS DELS PAÏSOS CATALANS ESCALFA MOTORS

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans organitza la Trobada d’Estudiants, que arriba ja a la quarta edició, i que enguany tindrà lloc a Cardedeu (Vallès Occidental) els dies 5, 6, 7 i 8 d’abril. Aquest és el primer cop que el SEPC organitza aquesta trobada, tot i que només formalment, ja que les dues organitzacions que l’han precedit (CEPC i l’Alternativa Estel) eren les formacions que l’havien estat organitzant fins ara.[@more@]Com sempre, xerrades, debats, tallers, activitats d’oci i concerts ompliran durant quatre dies diferents espais de Cardedeu. El programa comprèn quatre dies d’activitats vàries centrades, bàsicament, en cinc temàtiques bàsiques, les mateixes en les quals el SEPC ha centrat el seus esforços. Així, els eixos centrals d’aquesta trobada giren entorn a la voluntat de buscar alternatives per construir un ensenyament popular, públic, antipatriarcal, català i de qualitat.

A les xerrades, que tindran lloc el divendres 6 i el dissabte 7 durant tot el dia, es debatran temes que afecten l’ensenyament dels Països Catalans. Així, el Procés de Bolonya, la reforma de la LOE, el fracàs escolar o el currículum en català seran, junt amb l’anàlisi dels moviments estudiantils, l’alternativa de la coeducació o l’anàlisi de les institucions univeristàries alguns dels temes que s’hi tractaran.

La Trobada d’Estudiants d’enguany també dedicarà un espai a la formació pràctica de l’estudiantat amb quatre tallers específics que abordaran temes com l’assemblearisme, la comunicació interna, el disseny corporatiu o la psicoterapia innovadosa anomenada Soma.

Les activitats d’oci també tindran un espai a Cardedeu. Així, cada dia hi haurà una activitat diferent. Dijous a la nit, el grup ponentí Estel Roig donarà la benvinguda a la Trobada amb un concert durant el sopar. Divendres al vespre, el grup de teatre amateur Swing SISestrelles oferià una petita obra amb música en directe. Dissabte a la nit serà el torn d’un concert protagonitzat per grups de la geografia catalana: Safanòria, Skafam, High Times i PD Topis. Finalment, diumenge al matí està programada una secció esportiva amb la possiblitat de practicar diferents esports.

La IV Trobada d’Estudiants està oberta a a tot l’estudiantat dels Països Catalans, que pot assistir-hi mitjançant l’abonament previ de 30€.

css.php